Låna Pengar

Lånet som räddade mitt jobb

Publicerad: 2012-08-21

Låna pengar till ny fälg

I februari 2012 var jag arbetslös och hade skickat ut många brev till arbetsgivare. Många gånger fick jag till svar att de redan hade plockat ut personer som skulle få komma på intervju. Som det brukar vara för de flesta känns det som. I slutet av månaden fick jag däremot det glädjande beskedet att få komma på intervju hos ett företag utanför Västerås. Det var åå jäkla skönt att äntligen få lite napp i jobbsökandet.

Några dagar innan intervjun klantade jag till det ordentligt. Jag körde rakt in i en trotoarkant och sabbade fälgen såpass att det inte gåck att pumpa däcket. Som om olyckan inte var nog så kom den ju väldigt olämpligt. Eftersom jag var arbetslös hade jag inte råd att köpa ny fälg. Det var då jag kom på iden att låna pengar - och ett SMS-lån fick det bli. Jag vet att det kan låta idiotiskt, särskilt när man är arbetslös. Det var inte heller så att jag räknade med att få jobbet, utan jag räknade ut att jag skulle kunna betala tillbaka med hjälp av min a-kassa månaden därpå.

Nu tänker säkert många av er att jag kunde tagit tåg eller buss istället. Visst går det bra att göra det mellan Örebro och Västerås, men det går sämre mellan Västerås och företaget som är beläget en bit utanför staden. Jag var med andra ord helt beroende av bilen den här dagen.

Det trevliga med denna historia är att jag fick jobbet till slut, så nu är jag på väg att flytta till Västerås eftersom min provanställning snart är slut och jag är tillsvidareanställd. Lånet räddade mitt jobb helt enkelt!

LånaPengar24.com - Information om lån | Information om cookies